Smaragd is de groene steen bij uitstek, maar bijna nooit 100 procent zuiver. De beste stenen komen uit Colombia. Stenen die door de siersteenhandel worden gebruikt, zijn van de allerbeste kwaliteit en zeer kostbaar. 

Bij smaragd wordt altijd gedacht aan eerlijkheid, waarheid en heiligheid. Daarom wordt het eerst aan deze steen gedacht wanneer de kracht en oprechtheid van een relatie aan de orde zijn.

Smaragd brengt rustgevende harmonie in het hele lichaam en laat het reinigings en zuiveringsproces sneller verlopen. Het kan angsten wegnemen zodat iemand tot een spiritueel zuiver bewustzijn komt. De groene kleur ervan zorgt voor energie van groei, vrede en overdaad. De steen brengt vooral evenwicht in het hart. 

In een duiding staat smaragd voor liefde, aanhankelijkheid en oprechte vriendschap. Een open en eerlijke benadering is noodzakelijk. Net als in smaragd zitten zelfs in de beste relaties scheuren en barsten. Ware liefde is sterker dan deze fouten, maar een oppervlakkige relatie zal onder druk uit elkaar spatten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *