Rookkwarts

Rookkwarts is een steen van rust. Binnenin zitten de kiemen van verandering, een nieuw begin en het potentieel tot creativiteit.
Rookkwarts heeft een typische rokerige bruine of grijze kleur. Die kleur kan heel licht zijn of bijna zwart, en wordt veroorzaakt doordat heldere kwarts bloot heeft gestaan aan natuurlijke straling. Heel soms bevat rookkwarts wat mangaan. Het wordt meestal aangetroffen in bergachtige streken.

De energie van rookkwarts werkt aardend en concentratieverhogend. Terwijl heldere kwarts opvrolijkt en lchte energie uitstraalt, absobeert rookkwarts alle energie en slaat die op.

Di type kwarts doet het goed bij verwarring en hyperactiviteit. Het stimuleert de aardende eigenschappen van de basis chakra zodat iemand zich op belangrijke zaken kan richten. Rookkwarts heeft ook een kalmerende werking op de geest en is een prima steen voor meditatie. Het helpt angst en andere negatieve gedachten verdrijven. Doordat het voor stabiliteit in het hele lichaam zorgt, geeft rookkwarts bovendien veiligheid en bescherming.

Rookkwarts geeft en ontwikkelingstadium weer dat nog stilligt. Deze steen kan vergeleken worden met vruchtbare aarde waarin dingen groeien wanneer de tijd rijp is. In deze context wordt aangeraden geduld te hebben en niet teveel activiteiten te ontplooien, zodat iemands potentieel kan ontkiemen. 

Veel groei en ontwikkelingsstadia bevatten momenten van rust, waarin alles stil lijkt te staan. Deze stadia geven aan dat zich vanuit de diepten veranderingen aankondigen, onzichtbaar worden voor wie vluchtig kijkt.  Nu moet worden nagedacht over plannen en dromen maar staar je niet blind op bepaalde uitkomst. Meditatie en zich aan de dagelijkse zaken onttrekken kunnen het proces versnellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *