Obsidiaan wordt alleen in vulkanische gebieden gevonden, waar het ontstaat uit snel afgekoeld lava. Obsidiaan kan voor een sterk gevoel van vastberadenheid zorgen, die nodig is om angst te overwinnen en de realiteit onder ogen te zien.

Obsidiaan is een niet kristallijn glas. Het bevat kleine kristallen van andere mineralen, vooral kwarts, veldspaat en ijzer, die zorgen voor glimmende of gekleurde plekjes in de opaak zwarte steen.
In de stenen tijdperk werden van obsidiaan vlijmscherpe speerpunten en messen gemaakt. In Centraal Amerika waar het in overvloed aanwezig is, maakten de Azteken er bijlen, knuppels en zwaarden van. 

Obsidiaan werd ook gebruikt voor religieuze en decoratieve versierselen. In de middeleeuwen was obsidiaan een geliefd materiaal voor het maken van bollen en magische spiegels voor waarzeggers.

Spirituele en geneeskrachtige eigenschappen

Bij veel mensen legt obsidiaan, een steen die uit het diepste van de aarde tevoorschijn komt, verborgen emoties bloot. Dit maakt het bij uitstek geschikt om zich van lang opgekropte spanning en verborgen trauma’s te ontdoen. Dit proces kan soms een onstuimige, onplezierige gebeurtenis zijn die de ouden wonden en angsten naar boven brengt. Transformatie brengt altijd verandering met zich mee en dat is soms moeilijk te accepteren.

Toch is verandering essentieel voor ons groeiproces. Obsidiaan lost alleen ongewenst oud zeer op, zodat we niet gehinderd door het verleden verder kunnen.  Obsidiaan is duidelijk verbonden met Pluto. Zowel met de planeet als met de Griekse goed naar wie de steen vernoemd is. Pluto is de god van de onderwereld, bewaarder van verborgen schatten.

Steeds waar obsidiaan in een duiding voorkomt, is het belangrijk naar verborgen factoren te zoeken die van invloed kunnen zijn op de vragensteller. Er kunnen onverwachte wendingen optreden. Er kan ook sprake zijn van angst. Bedenk dat angst meestal optreedt als iemand het gevoel heeft dat alles buiten hem om gaat of als hij geen overzicht heeft.

Angst kan zich ook voordoen wanneer je oog in oog komt te staan met iets wat krachtiger lijkt dan jou. Obsidiaan is zowel vurig als aardend. Deze eigenschappen zullen je door elke obsidaanachtige uitbarsting heen loodsen en je kunnen overtuigen van je eigen vurige kracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *