De kracht van kristallen

Ayurverdische tradities; misschien stamt het oudste opgetekende en meest complexe systeem dat edelstenen voor genezende doeleinden voorschrijft wel uit de ayurvedische tradities uit India. Veel van het latere gedachtengoed dat men in de middeleeuwen in Europa aantrof, werd overgebracht door arabische kooplui uit India. Oude Indiase teksten verhalen over de oorsprong van edelstenen en hun heilzame krachten.

Er bestaat een verhaal waarin een demon zichzelf opoffert opdat het heelal niet wordt verwoest. Uit zijn dode lichaam kwamen allemaal edelstenen te voorschijn. Door deze correlatie tussen delen van het lichaam en kristallen wordt het idee versterkt dat een ziek orgaan baat kan hebben bij een bepaalde steen.

Andere ontstaansmythen beschrijven hoe het licht van de Schepper zich op elke van de 7 planeten richt. De aardse kristallen verzamelen deze energie weer om die uit te stralen in hun omgeving. Hier ontstaat het idee dat kristallen verbonden zijn met sterren en planeten.
In de Ayurvedische edelsteentherapie worden problemen beoordeeld die voortkomen uit de positie die de planeten tijdens de geboorte hadden en wordt zo aangegeven waar gezondheidsproblemen kunnen optreden.

Schadelijke invloeden kunnen minder worden of zelfs verdwijnen door de steen te dragen die deze negatieve krachten tegengaat. In de Ayurvedische traditie krijgen de planeten de mooiste en grootste edelstenen toebedacht. Deze moeten op de huid worden gedragen. De edelstenen moeten niet alleen gaaf zijn en schitteren van glans, maar op de gunstigste tijden ook zijn voorzien van de juiste hoeveelheid mantra’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *