Oogspoeling

Een oogspoeling kan vermoeidheid van de ogen, veroorzaakt door kunstlicht of beeldschermen wegnemen. Een oogspoeling kan ook worden toegepast bij irritatie veroorzaakt door pollen of vervuiling.

Een oogspoeling wordt klaargemaakt als een infusie. Laat het water voor  gebruik wel 10 minuten koken om zeker te weten dat het gesteriliseerd is. Zeef de vloeistof om te voorkomen dat er deeltjes van de kruiden in de ogen terecht komen en laat het voor gebruik afkoelen. Als je vaak een oogbad neemt, voeg dan een beetje zout aan het water toe om zo het natuurlijk evenwicht van de oogvloeistof te herstellen. 

Een oogspoeling gebruiken: doe de vloeistof in het oogbad en bedek het oog. Kantel je hoofd achterover en laat de oplossing voorzichtig in je oog trekken. Als het gebruik van de oospoeling irritatie veroorzaakt, stop de behandeling direct! Als een infectie niet overgaat, raadpleeg dan de huisarts.

Werkwijze: Maak een kompres door een stuk katoen of pluk watten in de oogspoeling te dompelen. Even laten afkoelen en 10-15 minuten op de oogleden leggen.

Werkwijze: Maak een infusie, laat deze afkoelen, vul het oogbad en spoel de ogen. 2 keer per dag toepassen moet voldoende zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *