Infusies

Om een infusie te maken gebruik je niet een gewone theepot, omdat het looizuur de werking van de ingredienten uit de kruidenthee kan overheersen. Als je thee in een kop zet, dek deze dan gelijk af. Bepaalde ingredienten van de thee bevatten namelijk vluchtige olien die makkelijk verdampen, waardoor de geneeskrachtige werking van de thee minder wordt.

De thee kan heet worden gedronken of worden gekoeld in de koelkast voor later gebruik. Bewaar het maximaal 24 uur.

Werkwijze: Als je een nieuwe theepot gebruikt heb je 6 dl kokend water en 20 gr gedroogde of 30 gr verse kruiden nodig. Hiervan kan je 3 a 4 koppen thee maken. Gebruik voor de thee 1 kruid of een combinatie van 2 of 3 verschillende kruiden, die samen bovengenoemde hoeveelheid vormen. Als je een kop gebruikt, heb je ongeveer 2 gr (1-2 tl) gedroogde of 3 gr (2-3 tl) verse kruiden per kop nodig.

Drink 2 of 3 maal daags een kop afhankelijk van de door jou geldende dosering. Verwarm bij het zetten van een pot  thee eerst de pot, doe dan de kruiden in de pot en giet het kokende water erop. Dek de pot af en laat de thee 10 minuten trekken. Giet de thee door een theezeefje in een kop en voeg eventueel honing toe om de thee te zoeten. Doe bij het maken van 1 kop thee de kruiden in een theezeefje en plaats dit boven het kopje. Giet het hete water erop, dek het kopje af en laat het 10 minuten trekken. Voeg dan eventueel wat honing toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *