Yule - 21 december

De duisternis heeft op deze dag haar grootste macht over het licht bereikt; het is de langste nacht van het jaar. Dat betekent echter ook dat het vanaf nu weer de goede kant op gaat. Het licht en de zon worden sterker en overwinnen de duisternis.

Op deze dag vieren we de terugkeer van de zon. De duisternis zal moeten wijken voor het licht en daarmee voor vruchtbaarheid en groei. Dit is het feest van de verlichting, niet alleen in de natuur begint het licht weer te schijnen ook in ons hart en ziel bereiken we verlichting.

Ook voor Yule kan je een mooi altaar maken in huis. Met een mooi wit of geel kleed. Hierop 2 kaarsen, een witte en een gele. Haal ook nu weer de natuur naar binnen door mooie dingen uit de natuur op het altaar te leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *