Samhain 31 oktober

Het oude jaar loopt ten einde en we vieren het begin van het nieuw jaar. Dit is het moment om nieuwe energieen en krachten bij te tanken. We kijken terug op het verstreken jaar en proberen onze fouten en handelingen in te zien en goed te maken.

In Noord Amerika staat de dag en nacht voor 1 november bekend als Halloween. Ierse immigranten brachten het denkbeeld van een zeer levende nacht der geesten, waarin de doden met de levende communiceren en andersom.
Daarom is het traditie om op Samhain nacht een bord met eten buiten te zetten voor de zielen van de doden. Een kaars die geplaatst is in de vensterbank leidde ze naar de landen van de eeuwige zomer, begraven van appels voert ze tijdens hun reis naar de onderwereld.

Samhain (net als de andere jaarfeesten) leent zich er mooi voor om een mooi altaar te maken. Bijvoorbeeld een tafel in de hoek van de kamer met 2 kaarsen, een witte en een zwarte. Versier het met noten, dennenappels. Haal de natuur naar binnen en plaats het op je altaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *