Ostara - 21 maart

Ostara is een Godin van het Lente seizoen. Zij symboliseert de overwinning van het licht en het aanbreken van de vruchtbare periode: Lente. Haar naam slaat dan ook op het Oosten, de richting waar het licht, de zon vandaan komt. Ostara is de Godin van de stralende morgen, het stijgende licht, en ze is een blijmoedige en heilzame verschijning.

Op deze datum passeert de zon de evenaar van zuid naar noord en zijn dag en nacht overal op aarde even lang. Deze datum valt precies tussen winterzonnewende en zomerzonnewende en vanaf dat moment worden de dagen langer dan de nachten. Het Lentefeest werd gevierd tijdens een twaalfdaags feest dat begon op de nieuwe maan na de equinox. De viering van de daaropvolgende volle maan was het hoogtepunt van dit feest.

De felle kleuren symboliseren de herlevende kleuren van de natuur. Met name rood was populair. Het ei is dus een krachtig symbool.  Het word gezien als een symbool voor vruchtbaarheid en wedergeboorte.

De wereld is herboren en komt tot leven. De balans keert terug. Licht overwint duisternis. De winter is eindelijk voorbij. Reden genoeg om te feesten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *